معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور از اختصاص تسهیلات جدید برای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی دانشبنیان آسیبدیده خبر داد.
به گزارش سرویس اقتصادی دلیل ؛ روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور از اختصاص تسهیلات جدید از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از کسب و کارهای اینترنتی دانشبنیان آسیبدیده خبر داد.
او با اشاره به نقش کسبوکارهای اینترنتی و پلتفرمها در افزایش بهرهوری، خلق ثروت و ایجاد اشتغال در کشور گفت: در دو ماه اخیر فعالیت شماری از کسبوکارهایی که از بستر اینترنت و فضای مجازی برای ارائه خدمات و محصولات خود استفاده میکردند با مشکلاتی مواجه شده است. در همین راستا دولت با تدوین و ابلاغ آییننامه حمایت از کسبوکارهای اینترنتی تلاش میکند خسارتهای ناشی از اختلالات اینترنت را برای این کسب و کارها به حداقل برساند و فضایی را فراهم کند که آنها بتوانند با بهره گیری حداکثری از زیرساختها و بسترهای داخلی و پایدار، نقش موثری در توسعه اقتصاد و اشتغال داشته باشند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور با اشاره به نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در تامین مالی شرکتهای دانشبنیان خاطرنشان کرد: از آنجا که تعداد قابل توجهی از پلتفرمها و کسب وکارهای اینترنتی آسیبدیده، در گروه شرکتهای دانشبنیان و خلاق هستند، صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بستهای برای کمک به این شرکتها تدارک دیده تا با این اقدام فرصت مناسبی برای بهبود این کسب وکارها و انطباق با شرایط پیش آمده را فراهم کند.
وی با بیان این که تسهیلات هر شرکت متناسب ماهیت فعالیت آن و شرایطی که در آن قرار دارد تعیین می شود، گفت: برای هر شرکت تا ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که با نرخ ترجیحی و بصورت یکجا پرداخت شده و در یک دوره ۱۲ ماهه بازپرداخت میشود.
دهقانی فیروزآبادی افزود: شرکتهای دانشبنیان و خلاق مورد نظر عمدتاً در یکی از حوزههای «پلتفرمهای کاربردی و کسبوکاری»، «نرمافزارهای محتوامحور»، «آموزش مجازی» یا «صنعت بازیهای اینترنتی» فعالیت دارند یا بازاریابی و فروش محصولات آنها از طریق پلتفرمهای خارجی انجام شده است.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این که یکی از جهت گیریهای راهبردی این صندوق حمایت از شرکتها در شرایط خاص است، درباره جزئیات این بسته حمایتی گفت: مبلغ تسهیلات هر شرکت معادل ۶ برابر مجموع هزینههای حقوق و دستمزد شرکت بر اساس لیست بیمه مهر ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است. برای شرکتهای دانش بنیان این تسهیلات تا سقف یک میلیارد تومان به طور مستقیم توسط صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها اعطا خواهد شد و شرکتهایی که میزان تسهیلات آنها بیش از یک میلیارد تومان باشد، برای دریافت تسهیلات از محل منابع اهرمی صندوق نوآوری و شکوفایی به شبکه بانکی معرفی خواهند شد. همچنین تسهیلات شرکت های خلاق نیز در سقف ۳۰۰ میلیون تومان و از طریق عاملیت صندوق های پژوهش و فناوری پرداخت میشود.
علی وحدت، در ادامه به شرایط شرکتهای مورد توجه در این بسته حمایتی اشاره کرد و گفت: ملاک تشخیص آسیبدیدگی این شرکتها، کاهش حداقل ۲۰ درصدی تعداد نصب، کاربر فعال، میزان بازدید یا ترافیک داده آنها در مهر ۱۴۰۱ نسبت به مرداد ۱۴۰۱ است و این تسهیلات شامل شرکتهای میشود که دارای سوابق فروش هستند و فروش سال ۱۴۰۰ آنها کمتر از ۵۰ میلیارد تومان باشد.
وی افزود: این تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری با نرخ ۹ درصد و با حداقل تضامین و وثایق مورد نیاز و از طریق بانکهای همکار صندوق با نرخ ۱۲ درصد پرداخت میشود. همچنین بازپرداخت آن پس از گذشت ۶ ماه از تاریخ دریافت تسهیلات توسط شرکت، آغاز میشود.