شربیانی :نگه داشت حریم شهر تهران یک چالش جدی است

عضو شورای شهر تهران نارسایی و ابهام در قوانین و مقررات را از چالش های مهم اداره تهران برشمرد و اذعان کرد: متاسفانه زمینه وجود گریز راه ها و دور زدن برخی قوانین که محفلی برای فرار از اجرای قانون است برای سوداگران باز است و این زمینه ی سوء استفاده را در تعرض به حریم شهرها افزایش می دهد.

به گزارش سرویس استان های دلیل ؛سومین مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی شهرهای استان تهران، حضور مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران، شربیانی عضو شورای تهران، نماینده گان وزارت کشور و استانداری و فرمانداری شهرستان های تهران و روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری شهرستانهای پایتخت با مدضوع حریم و به میزبانی شهرداری شهرشهریار برگزار شد.

در این جلسه جعفر بندی شربیانی با تاکید بر اینکه حریم شهر تهران و نگهداشت آن یک چالش اساسی است و در این باره چندین جلسه با اعضا و صاحبنظران این حوزه جلساتی برقرار شده، گفت: باید بستری برای حل و فصل موضوع قدیمی و لاینحل حریم شهرهای استان تهران صورت گیرد و امیدوارم چنین مجامعی با یک نگرش شهرسازانه و معمارانه به این موضوع در تهران بپردازد.

وی با تشریح وضعیت کنونی پایتخت افزود: شهر تهران با حدود ۱۳ هزار و ۶۸۶ کیلومتر مربع از ۱۶ شهرستان و ۴۹ شهر تشکیل شده که در سرشماری مرددمی که در سال ۹۵ به وقوع پیوست کلانشهر تهران جمعیتی بالغ بر ۱۴ میلیون نفر آمارگیری شده که از آن ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در ۴۹ شهر استان تهران سکونت دارند.

این عضو شورا با تاکید بر اینکه ما اگر بخواهیم مسائل حریم را درک کنیم باید یک تصویری از آن ترسیم کنیم گفت: هم اکنون ما در استان تهران ۱۰ شهر بالای جمعیت ۲۰۰ هزار نفری داریم ضمن آنکه ۴۲ روستا نیز در تهران وجود دارد که طبق تخمین ها بیش از ۵ هزار نفر جمعیت دارند که این روستاها بطور بالقوه حائز شرایط تبدیل شدن به شهر را دارند.

وی با اشاره به اینکه شهر تهران کمتر از ۱ درصد از جغرافیای ایران را به خود اختصاص داده، اما سهم ۱۸ درصدی از کل جمعیت کشور را دارد اذعان کرد: رشد جمعیتی شهر تهران حدفاصل سال ۱۳۵۵ تا ۱۴۰۰ رقمی حدود ۳ برابر افزایش کرده است و ۵ میلیون سال ۱۳۵۵ حالا به حدود ۱۴ میلیون نفر جمعیت رسیده است و در چنین وضعیت متراکم و القای فشار بیش از حد توان در موضوعات مختلف طبیعی و حیاتی ما شاهد فرونشست های متعدد و کمبود آب در چنین شرایطی هستیم.

شربیانی آلودگی مداوم هوای تهران که سالهاست سلامت مردم شهر را به گروگان گرفته را از دیگر معضلات رشد بی رویه جمعیت پایتخت اعلام کرد و خاطر نشان کرد: وضعیت فعلی شهر و شهرستانهای اطراف تهران وضعیت بغرنجی دارد که این اتفاق حاصل سالها بی تدبیری و بی توجهی به مسائلی شهری است.

وی اظهار داشت: طبق برآورد مشاور حریم پایتخت تهران دارای ۵ هزار و ۹۰۰کیلومتر مربع حریم است که حدود هزارو ۱۰۰ کیلومتر محدوده ساخته شده است از سوی دیگر سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع از کل حریم به اندوختگاهی زیست محیطی و عناصر طبیعی و مصنوعی تعلق دارد که امکان ساخت و ساز ندارد و رقمی حدود یکهزار و صد کیلومتر مربع که معادل ۹ در صد کل پهبه است به مباحث سکونتی اختصاص دارد که متاسفانه برخی از آنها سکونت گاه های غیر مجازی است که امروزه از معظلات اساسی آسیب های اجتماعی و بعضاً امنیتی استان تهران است، همچنین ۹۷۲ کیلومتر مربع حریم کشاورزی و باغداری است که عمده دست اندازی ها به حریم و تبدیل آن به سکونتگاه ها از این محل حادث می شود.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به چالش هایی که در خصوص حریم صورت می گیرد ضمن انتقاد از اینکه تعدد تصمیمات در خصوص حریم بسیار بالاست گفت: متاسفانه دایره ی تعدد مقامات تصمیمات در این خصوص سکونتگاه ها و اعمال نظرهای اشخاص در این خصوص بسیار بالاست که ریشه آن تصمیمات سیاسی است و رفع این چالش بعهده وزارت کشور است.

وی آشفتگی تراکم در ساخت و سازها و پراکنده سازی را هم یکی دیگر از چالش های جدی مسئله حریم دانست و افزود: این اتفاق هم نشات گرفته از آیتم ذکر شده در بالاست چرا که وقتی چندین ارگان متولی موضوع مهمی چون حریم می شوند و یا حریم در بین شهرها و روستاها مشخص نمی شود نهایتا ما شاهد چنین افسارگسیختگی در ساخت و سازها می شویم.

شربیانی نارسایی و ابهام در قوانین و مقررات را از دیگر چالش های مهم برشمرد و اذعان کرد: متاسفانه زمینه وجود گریز راه ها و دور زدن برخی قوانین که محفلی برای فرار از اجرای قانون است برای سوداگران باز است و این زمینه ی سوء استفاده را در تعرض به حریم شهرها افزایش می دهد.

وی تخریب منابع طبیعی، تخریب حرائم رودها، تخریب زمین های کشاورزی، تخریب کوه ها و رشته کوه ها بیشتر در مناطق شمالی شهر تهران، تخریب اندوختگاه های سازمان حفاظت محیط زیست را از دیگر چالش های مقوله حریم دانست و اظهار کرد: بطور مثال شهرک زیتون در محدوده حریم پارک سرخه حصار که نمونه یک بی قانونی است و ما به با دیدن این شرایط شدت در رنج هستیم.

 عضو شورای شهر تهران با بیان انتظاراتی که در راستای برگزاری سومین مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی استان تهران می توان داشت گفت: تشکیل سازمان مدیریت حریم بصورت اشتراکی، تشکیل منظومه شهری و محدود کردن توسعه کالبدی، تهدید کامل ساخت و ساز در حریم، اصلاح قوانین و مقررات موجود، اصلاح تداخلات و تعارضات میان شهرها، تشکیل کمیته متشکل از اعضاهای شورای اسلامی استان تهران در حوزه حریم، مدیریت یکپارچه ی حریم پایتخت، بررسی و امکان سنجی تعیین حرائم چند سطحی ، ارائه سیاست های تشویقی و عدم محدودیت های سرمایه گذاری با رویکرد حفاظتی و تشکیل صندوق سرمایه گذاری حریم متشکل از ذینفعان خصوصی و حقوقی توسعه اراضی از اقداماتی است که می توان با انجام آن زمینه حل بخشی از چالش مرتبط با بحث حرائم صورت گیرد.

شربیانی در پایان اظهار کرد: امروز معضلات، چالش ها و دغدغه های شهرهای استان تهران در موضوع حریم باید با جدیت دنبال شود و این نیاز به اراده ی همگانی در سطح قوا و دستگاه های مرتبط با این موضوع است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

google-site-verification=9RRuEFv-Li5PTVTxCdPX9lrQ-rHy-2Up_l-aU8MA1Ck